In de nieuwste GIRLZ staat een dossier over eetstoornissen. Wij hebben ervoor gekozen om de drie meest voorkomende eetstoornissen in het blad uit te lichten. Er zijn nog veel meer verschillende eetstoornissen. Dus check hieronder een lijst met hulpinstellingen en informatieve websites.

Wanneer heb je een eetstoornis?

Het is lastig te zeggen wanneer je een eetstoornis hebt. Dit heb je niet als je uit het niks stopt met snoepen of als je één week drie keer naar de Mac gaat. Als je een eetstoornis hebt, merk je dat o.a. aan het zelfbeeld van iemand. Dit is vaak negatief en onrealistisch. Vaak proberen mensen hun eetstoornis te verbergen voor de buitenwereld.

Als je zelf kampt met een eetstoornis (of een vermoeden hebt) zoek dan hulp! Praat met je ouders of je BFF en vraag hen om hulp. Wil je meer lezen over bijvoorbeeld welke eetstoornissen er allemaal zijn, wat de kenmerken zijn en hoe je hier het beste mee kunt omgaan? Check dan de informatieve websites hieronder.

Informatieve websites

Hieronder vind je verschillende websites met informatie over eetstoornissen.

Herkenbaar?

Heb je na het lezen van de informatieve websites het idee dat je zelf een eetstoornis hebt of heb je misschien het idee dat iemand waar je om geeft hier mee te maken heeft? Dan zijn er verschillende instanties die jou (of iemand anders) hierbij kunnen helpen. De lijst met hulpinstanties vind je hieronder.

Hulpinstellingen

Check hieronder verschillende websites die jou (of iemand anders) hulp kunnen bieden.

[shoppable_snippet id=1a33]

Lees ook:

Beeld: 123RF