body

Talk: ‘Ik denk dat ik anorexia heb’

Ik denk dat ik anorexia heb. Ik eet niet veel en vind dat ik minder moet eten, terwijl mijn lijf honger heeft. Wat moet ik doen?

Ik eet echt weinig.

Mijn probleem is dat ik denk dat ik anorexia heb. Ik eet veel minder dan een paar weken geleden en als ik wel wat eet, voel ik me superstom. Ik spuug het niet uit of zo, maar ik heb wel het idee dat ik wil afvallen.

Het is echt supervervelend en ik kan er niks aan doen. Mijn hoofd zegt dat ik niet meer mag eten terwijl mijn lijf juist zegt van wel. Ik wil die ziekte echt niet en dwing mezelf om een koekje te eten, terwijl het diep vanbinnen pijn doet. Het toevallige is dat mijn beste vriendin ook anorexia heeft. Kunnen jullie me helpen?

Anoniem

Anorexia krijg je niet van de ene op de andere dag

En ook niet binnen een paar weken. Een eetstoornis is bijna altijd een sluipend proces waarbij het heel lang duurt voordat je echt zeker weet dat er iets mis is en je duidelijk aan je lichaam kunt zien dat je echt heel erg ongezond bezig bent. Doordat je vriendin anorexia heeft, sta jij ook vaker stil bij wat je eet, wanneer en waarom. Als je bang bent dat je anorexia hebt, zouden we adviseren om het met je ouders te bespreken en een bezoekje te brengen aan je huisarts.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen