Ik heb een probleem met drinken. Ik weet echt niet waar het vandaan komt. Ik vind drinken echt heel lastig en ik moet mezelf echt ‘dwingen’ om iets te drinken.

Soms drink ik ook echt twee dagen achter elkaar niks en dan voel ik me zo slecht dat ik wel mΓ³et drinken. Ik weet dat het dom is dat ik niet genoeg drink, maar ik weet niet hoe ik er iets aan kan doen. Ik heb er al mijn hele leven moeite mee, maar nu is het erger dan ooit.Β 

Als je te weinig drinkt, kun je last krijgen van je nieren, je huid droogt uit en je weerstand vermindert. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen goed door je lichaam verspreid worden en dat je lichaam op temperatuur kan blijven door, als het te warm wordt, te gaan transpireren. Ons lichaam bestaat voor zeventig procent uit water en dat moet regelmatig worden aangevuld. Het is dus heel belangrijk om voldoende te drinken. En dat betekent dat je elke dag minimaal 1 tot 1,5 liter vocht moet binnenkrijgen. Dat wil niet zeggen dat je elke dag een volle fles water moet leegdrinken. In groenten en fruit zit ook vocht. Maar als je, zoals jij, soms dagenlang niet drinkt, ben je toch verkeerd bezig. Dwing jezelf om direct na het opstaan een vol glas water te drinken, dan heb je je eerste portie al direct binnen. Bovendien is het goed voor het opstarten van je spijsvertering. Drink dan bij het ontbijt een kop thee, een beker melk of een glas vruchtensap. En doe dat ook bij je lunch en avondeten. Zorg ervoor dat je op de vaste eetmomenten verplicht ook een glas water of ander vocht drinkt, dan heb je het grootste deel van je probleem al opgelost.

Lees ook: 10 redenen om meer water te drinken