Barbecue met mijn klas

Ik heb over een paar weken een barbecue met mijn klas. Dat is natuurlijk heel gezellig en ik heb er superveel zin in! Maar er is een probleempje: ik let erg op mijn voeding en ben bang om aan te komen. Soms eet ik tussen de middag op school niks (ik weet dat het niet helpt om af te vallen).

Mijn vriendinnen vinden het belachelijk dat ik zo op mijn voeding let omdat ik al heel dun ben volgens hen. Dus ik wil eigenlijk niet barbecue omdat ze dan gaan zeuren of zo, maar het is zo gezellig!

Anoniem

Ga gewoon naar die barbecue en eet! 

Als je niet naar een barbecue wilt gaan omdat je dan bang bent dat je (te veel) gaat eten, dan moet je toch eens goed gaan nadenken over of je wel gezond met je lichaam en je gewicht bezig bent. Gezond eten is goed, maar als je leuke dingen laat schieten omdat je bang bent om aan te komen (en ook al je lunch overslaat), dan ben je dwangmatig met je gewicht bezig en hard op weg om een eetstoornis te ontwikkelen. Er is geen enkele reden om niet naar die barbecue te gaan. Je hoeft jezelf niet vol te proppen, je kunt ook normaal eten en kiezen voor de dingen die wat minder vet zijn. Niemand zal je afrekenen op de hoeveelheid eten die je naar binnen werkt, maar ze zullen wel iets zeggen als je niets eet. En waarom zou je ook niets eten? Een mens heeft toch voedsel nodig?!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Instagram @Intratuin_nederland

Lees ook: