Ik ben een meisje van 13 jaar. Ik eet per dag één bolletje en verder helemaal niks. Ik voel me constant niet lekker en heb vaak hoofdpijn en ben misselijk. Ik woog 60 kg en nu weeg ik 40 kg.

Ik voel me dik en daarom eet ik niks. Ik lust ook niks. Ik durf het tegen niemand te zeggen. Mijn vriendinnen vragen steeds aan mij: ben je aan het lijnen? Dan zeg ik nee. Ik wil vragen: weten jullie wat ik heb? Xxx

Je geeft het antwoord zelf al: je eet niks meer. Logisch dat je moe en misselijk bent en vaak hoofdpijn hebt. Je hebt alle reserves van je lichaam opgesnoept en nu is er niets meer over. Klinkt als een eetstoornis zoals anorexia. Je bent in elk geval héél ongezond bezig. Eten is het toverwoord. Je hebt echt drie gezonde maaltijden per dag nodig om je lichaam in conditie te houden. Als het je niet lukt om zelf wat meer te gaan eten, zul je hulp moeten zoeken. Bij je ouders, je huisarts of bij de Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa (www.sabn.nl). Verzwijg je probleem in elk geval niet, want je hebt een gróót probleem. Doe er iets aan voordat het helemaal fout gaat!!!