borderline verdrietig alleen zijn vader boos beste vriendin eetstoornis verliefd gepest bang voor ex mijn vader vreemdgaan gay

Talk: ‘Ik heb een eetstoornis’

Ik denk, nou ik weet eigenlijk wel zeker, dat ik een eetstoornis heb. Ik eet bijna niks en ik slik laxeerpillen. En nog steeds vind ik mezelf veel te dik terwijl ik 1.65 m lang ben en 43 kilo weeg.

Mijn gewicht is te weinig voor mijn lengte

Ik denk, nou ik weet eigenlijk wel zeker, dat ik een eetstoornis heb. Ik eet bijna niks en ik slik laxeerpillen. En nog steeds vind ik mezelf veel te dik terwijl ik 1.65 m lang ben en 43 kilo weeg.

Ik weet dat te weinig is, maar ik wil niet dikker worden. Liever zelfs zou ik nog minder wegen, 40 kilo of zo. Ik snap ook wel dat ik zo niet gezond bezig ben, maar ik wil niet daar de dokter. Ik voel me hierdoor heel erg rot en ik weet niet meer wat ik moet doen.

Anoniem

Meiden met een ernstige eetstoornis, willen vaak (net als jij) niet naar de dokter.

Dat kan onderdeel van de ziekte zijn. Maar je moet hulp zoeken, want je leven kan op het spel staan… Met jouw lengte en gewicht heb je een Body Mass Index (BMI) van 15,8. Als je BMI lager is dan 17, is er sprake van ernstig ondergewicht. Wat jij doet is heel erg gevaarlijk. Laxeermiddelen hebben ernstige gevolgen voor je gezondheid. Op lange termijn kunnen ze onherstelbare schade aan allerlei organen veroorzaken. Bovendien helpen ze niet bij het afvallen, want je lichaam heeft alle calorieën al opgenomen. Het is goed dat je zelf inziet dat je een eetprobleem hebt. Hoe ernstig jouw probleem is, kan alleen een deskundige beoordelen. Zoek in ieder geval hulp. Dat kan bij de Weet. Daar zitten deskundigen die alles over eetstoornissen weten en die je ook verder kunnen helpen. Je kunt ze bellen op 0900-8212433 (check hun site voor de openingstijden) of contact opnemen via hun website www.weet.info. Daar staat ook heel veel informatie over eetstoornissen. Het is knap van je dat je deze brief hebt geschreven en je probleem benoemt. Dat is een begin. You can do it, girl!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken jij iemand met een eetstoornis?

Gerelateerde artikelen