slechte adem

Talk: ‘Ik heb last van een slechte adem’

Ik heb best wel last van een vieze adem, maar niks helpt! Tanden poetsen of iets eten help niet en kauwgom ook niet, want na tien minuten stinkt mijn adem weer.

Ik heb best wel last van een vieze, slechte adem, maar niks helpt! Tanden poetsen of iets eten help niet en kauwgom ook niet, want na tien minuten stinkt mijn adem weer.

Ik ben hier heel onzeker door en zeg daarom ook niet veel. Weten jullie misschien iets wat ertegen helpt? Ik hoop dat ik antwoord krijg. Btw, jullie blad is echt super! Ik heb door de Talks al veel problemen kunnen oplossen.

Een slechte adem wordt bijna altijd veroorzaakt door bacteriën in je mond. Je kunt je tanden poetsen of je mond spoelen, maar die bacteriën zitten ook tussen je tanden en op je tong. Poetsen en spoelen werkt dan maar heel even. Het is belangrijk om je hele mond goed schoon te houden. Dat betekent elke dag flossen tussen de tanden en ook je tong schoonmaken met een speciale tongschraper. Die is te koop bij elke drogist en apotheek. Als je je mond goed schoonhoudt, zou je snel van je slechte adem verlost moeten zijn. Is het probleem na een maand nog niet beter, overleg dan even met je tandarts of mondhygiëniste. Misschien heb je ergens een ontsteking die voor een slechte adem zorgt.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij last van een slechte adem?

Gerelateerde artikelen