Al mijn vriendinnen scheren hun benen, ik alleen mijn oksels. Tot een vriendin zei dat ik het eens moest proberen. Ik begon te scheren en ging omhoog tot ik een lange snee met bloed zag. Ik heb er een litteken aan overgehouden.

Toch wil ik graag dat haar op mijn benen kwijt, maar dan zonder littekens en pijn. Nu is mijn vraag: hoe moet ik mijn benen scheren? Moet de achterkant van je benen ook? En is het ook mooier als je je armen ook scheert. Ik zwem 3x per week. Hoe vaak moet ik me dan scheren?Β Meisje 15

Waarschijnlijk heb je te hard gedrukt op je scheermesje; daardoor is die snee ontstaan. Met een lichte druk haal je de haartjes ook voldoende weg. Neem er de tijd voor. Maak eerst je benen nat, smeer er dan scheerschuim op en scheer dan stukje voor stukje de haartjes weg. Maak tussendoor het scheermesje steeds even schoon in water. Je kunt ook ontharingscrème gebruiken. Dat is minder pijnlijk, maar sommige mensen zijn daar allergisch voor. Probeer de crème eerst op een klein stukje huid. Als je allergisch bent, merk je dat meestal na ongeveer vijftien minuten tot een halfuur. Er zijn ook ladyshaves waarmee je je benen kunt scheren en daar kun je je niet aan snijden. Nadeel daarvan is dat je wat sneller stoppeltjes hebt dan wanneer je een scheermesje gebruikt. Wil je echt lange tijd van je haren af? Dan is een epileerapparaat handig, daarbij worden de haartjes uitgetrokken. Maar dit is wel pijnlijk. Ook kun je je benen harsen met warme hars die je op je benen smeert en er dan met speciale papierstrips weer aftrekt. Maar ook dat is een pijnlijk klusje. Hoe vaak je je benen moet scheren, hangt ervan af hoe snel de nieuwe haartjes weer zichtbaar zijn. Als de haartjes op je armen niet erg opvallen, laat ze dan vooral zitten. Anders wordt het een hele klus om dat allemaal bij te houden. Je kunt beter stoppels op je benen hebben, dan op je armen!