Ik vind mezelf te dik

Ik ben 1.57 meter en weeg 59 kilo, en dat vind ik echt te dik. Maar het lukt me niet om af te vallen. Ik eet echt veel als ik honger heb, vooral snoep of chocolade. Ik wil dat niet, maar het lukt me niet om te stoppen. Dat hou ik maar één dag vol. Ik heb dus hulp nodig. Hebben jullie tips voor me?

Jouw Body Mass Index (BMI) schommelt rond de 24 en dat betekent dat je nog niet te zwaar bent voor je lengte, maar wel moet opletten dat je niet veel zwaarder wordt. Probeer die tussendoortjes onder controle te houden en kies voor lekker én gezond. Dus fruit, een cracker of gewoon een boterham als je honger hebt. En zorg voor voldoende beweging. Daarmee houd je heel gemakkelijk je gewicht en je figuur onder controle.

Lees ook: Liefde in Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind jij jezelf wel eens te dik?

 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Ja, best vaak
  Omdat: Eigenlijk elke keer als ik in de spiegel kijk
  Beantwoorden
 • lisa.xoxo
  lisa.xoxo
  Reactie: Soms
  Omdat: Lieverd, luister. Ikzelf ben op de basisschool heel erg gepest, want ik was dik. Ten minste dat vond ik, en daardoor de kinderen uit mijn klas ook (naja, ze peste me met mijn zwakte, dat ik mezelf te dik vond dus), maar mijn BMI was prima, ik ben nu iets afgevallen en is mijn BMI perfect (dat heeft de dokter gezegd), als je wilt afvallen pak dan een appel in plaats van chocola (appel met kaneel is ook heel lekker en gezond!). Maar kijk nog eens naar jezelf en bedenk dingen die je mooi vind aan jezelf en natuurlijk ook goede eigenschappen. Dit heeft mij ook geholpen. En laat je vriendinnen je helpen, vertel ze dat je wilt afvallen en dat ze je mogen aanspreken als je toch een ongezond dingetje eet. Geloof me dit helpt je heel erg <3 xoxo<3<3
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen