dik vetrollen te dik

Talk: ‘Ik vind mezelf veel te dik met die vetrollen’

Hai GIRLZ, ik denk dat ik veel te dik ben. Ik heb mezelf gewogen en ik denk niet dat dit goed is. Ik heb vetrollen en ik zie er een beetje bol uit. Help me!

Ik zie er dik uit met die vetrollen

Ik ben nog maar 12 jaar en weeg al meer dan 53 kilo. En als ik zit, zie je allemaal vetrollen. Ik probeer wel op mijn eten te letten, maar het helpt allemaal niks. Bestaan er geen pillen of zo om van die vetrollen af te komen?

Me

Don’t worry, be happy girl!

Vraag eens aan een slanke vriendin of ze gaat zitten. En wat zie je dan? Vetrolletjes! Bij iedereen die gaat zitten, komen er rolletjes op de buik. Of je wel of niet te dik bent, is niet zo te zeggen. Een gezond gewicht heeft namelijk alles te maken met je lengte en niet met je leeftijd. Begin vooral niet aan allerlei dure drankjes, pilletjes en andere dieetproducten. Ze helpen niet of maar heel kort. Zodra je dan weer gewoon gaat eten, komen de vetrolletjes weer net zo hard terug. Wat beter helpt, is een goed eetpatroon met veel groenten en fruit en weinig vet en zoetigheid. En zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Ga wat vaker fietsen, sporten of wandelen. Je kunt ook wat buikspieroefeningen doen om je buik wat platter te krijgen. Maar maak je vooral niet al te druk. Jouw lichaam zit nog volop in de groei. Dikke kans dat je binnenkort begint aan een enorme groeispurt waardoor die vetrolletjes vanzelf weer glad worden gestreken. Begin vooral niet aan strenge diëten. Je hebt voldoende voedingsstoffen nodig om je lichaam gezond te laten groeien. Des te mooier ben je straks!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Terry Vine Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind jij jezelf te dik?

Gerelateerde artikelen