Ik heb een probleem, ik ben thuis met alleen mijn vader en mijn twee broers en op school word ik een beetje gepest omdat ik een lelijke huid heb met veel puistjes en ik geen make-up op (kan) doe(n).

Ik probeer het thuis wel met foundation , alleen ik weet niet waar ik moet beginnen om mijn huid wat egaler te maken en hoe ik make-up op moet doen. Mijn vader en broers kunnen mij daarbij natuurlijk niet helpen. Dus kunnen jullie mij vertellen hoe ik mij moet opmken en welke producten ik moet gebruiken om mijn huid mooier te maken?

Het is moeilijk om met make-up puistjes te camoufleren. Ten eerste omdat make-up bijna nooit een hele dag goed blijft zitten waardoor de puistjes er doorheen komen. Ten tweede omdat te veel make-up de huid afsluit waardoor je kans krijgt dat de puistjes erger worden. En make-up kan ook bijna nooit een huid met puistjes egaliseren. Probeer dus eerst iets aan de puistjes te doen. Dat kan door je huid goed schoon te houden met een speciaal reinigingsproduct en er een crème op basis van benzoylperoxide (Benzac W, verkrijgbaar bij de apotheek) op aan te brengen. Als dat niet helpt, ga dan eens naar je huisarts. Die kan je dan doorverwijzen naar een dermatoloog (huidarts). 

Lees ook: 9 tips tegen puistjes