stoppen met roken

Talk: ‘Ik wil stoppen met roken’

Ik vind roken heel fijn omdat ik dan alles even vergeet, maar ik moet stoppen… Mijn moeder mag nooit weten dat ik heb gerookt.

Ik rook al een tijdje, maar wil graag stoppen met roken.

Ik vind het heel erg lekker, want elke keer als ik rook, voel ik me licht in mijn hoofd en vergeet ik alles. Maar ik heb wel steeds van die steken in mijn longen. Mijn moeder rookt ook, maar zij is van plan om te stoppen. Ik wil ook graag stoppen met roken, maar het lukt steeds niet. Mijn moeder mag ook niet weten dat ik rook. Hoe kan ik stoppen?

Leeuwtje

Je rookt al een tijdje, maar waarschijnlijk nog niet heel erg lang.

Dat lichte gevoel in je hoofd verdwijnt namelijk naarmate je meer gewend raakt aan het effect van nicotine. En ook die steken in je longen wijzen erop dat je longen nog lang niet gewend zijn aan die vieze rotzooi die ze elke keer als je een sigaret rookt binnenkrijgen. En dat betekent dat het niet zo vreselijk moeilijk zou moeten zijn om te stoppen met roken. Hoe langer je rookt, hoe zwaarder de verslaving en hoe moeilijker het wordt om te stoppen. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar koop zelf geen sigaretten meer en zeg nee tegen elke sigaret die je wordt aangeboden. Er zullen momenten zijn dat de verleiding groot is, maar het getuigt van meer lef om nee te zeggen dan om toch een sigaret op te steken. Jij kan dit, meid!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Peter Dazeley, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij wel eens gerookt?

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Nee, nog nooit
    Omdat: Ik vind het vervelend voor haar, maar misschien sterft ze dan al op jonge leeftijd en ze heeft nog een hele wereld voor haar.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen