wiet

Talk: ‘Is wiet erg schadelijk?’

Hai GIRLZ, ik heb een vraag… Ik wil graag weten of blowen slecht voor je is. Ik heb een paar keer wiet gerookt om het te proberen en nu wil ik het blijven doen.

Ik wilde graag weten hoe het was…

Ik ben een meisje van 14 en ik heb nu al een paar keer geblowd. Gewoon, omdat ik graag wilde weten hoe het was. Ik vind wiet eigenlijk best wel lekker en ik wil blijven blowen.

Nou is mijn vraag aan jullie: is wiet erg schadelijk? Ik blow alleen als ik samen met vrienden ben, dus ik zal niet zo snel verslaafd raken. Maar ik wil graag weten waar ik mee bezig ben als ik een joint rook.

Anoniem

Het is verslavend…

Je kunt je nog zo hard voornemen om niet te veel te blowen, in de praktijk blijkt het vaak toch moeilijker onder controle te houden dan je dacht. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is wiet wel degelijk verslavend. Het gaat dan om een geestelijke afhankelijkheid; je wil gewoon steeds vaker stoned zijn omdat het zo’n prettig gevoel kan zijn. Het begint met een joint op een feestje, vervolgens alleen als je samen met vrienden bent, en voor je het weet, gebruik je elke dag. Blowen heeft direct invloed op je concentratie en je geheugen. Als je stoned bent, kun je je moeilijk op iets focussen en je hebt ook moeite om dingen te onthouden. Als je elke dag stoned bent, lukt het je dus niet om je huiswerk te maken of om op te letten tijdens de les. Daarnaast is blowen ook slecht voor je longen. Als je een joint rookt, is de hoeveelheid teer die achterblijft in je longen 4 tot 5 keer groter dan bij een gewone sigaret. Hoewel softdrugs zoals wiet veel minder gevaarlijk zijn dan harddrugs, bestaat er niet zoiets als veilig gebruik van drugs. Als je drugs gebruikt, loop je altijd een risico. Meer informatie over verschillende soorten drugs vind je op www.drugsinfo.nl of www.jellinek.nl.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: LordHenriVoton, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij wel eens geblowd?

Gerelateerde artikelen