bloed bij vagina wassen feit fabel vingeren seks vaginisme steken uit vagina schaamlippen geen clitoris vagina afscheiding schimmelinfectie

Je vagina wassen: zó moet het en zo juist niet

Heb jij enig idee hoe je jezelf down under het beste kunt verzorgen? In dit artikel leggen we je alles wat betreft het wassen van je vagina (schaam)haarfijn uit!

Wassen van je vagina

Het is heel belangrijk om je vagina schoon te houden en te wassen. Gelukkig is daar maar weinig voor nodig, want je vulva heeft een zelfreinigend vermogen. Hoe handig? Hierom raden we het zeer af om met allerlei speciale producten in de weer te gaan, maar je kunt de zelfreiniging wel ondersteunen door je vagina goed te verzorgen. Ons belangrijkste advies daarbij is: be careful, honey! Als je een product gebruikt dat de pH-waarde van je vagina aantast, ben je minder beschermd tegen infecties en krijgen bacteriën vrij spel. Hierdoor kun je te maken krijgen met jeuk, witte afscheiding en nare geurtjes.

Ben je toch te eigenwijs? Gebruik dan in ieder geval een supermilde zeep om de buitenkant zachtjes mee te poetsen. Breng absoluut géén reinigende producten aan in je vagina! Echt niet doen, babe.

Do’s & Don’ts

Tot slot hier nog een aantal handige do’s en don’ts bij het schoonmaken van je vagina:

#DON’T: Je vagina binnenin wassen.

Sorry not sorry, maar we kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken.

#DO: Je vagina een keer per dag wassen.

Niet meer en niet minder.

#DON’T: Gebruik geen geparfumeerde producten.

Gebruik bij voorkeur zelfs helemaal niks (behalve water).

Lees ook:

Beeld: 123RF / Bron: Women’sHealth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Heyy Ik ben een meisje van 15jaar en ga regelmatig zwemmen. Zoals iedereen heb ik ook schaamhaar. Ik weet niet goed tot hoever ik het moet scheren. Moet een vagina helemaal schaamhaar vrij zijn of mag er nog wat haar aanwezig zijn. Ook voor later wanneer je seks hebt dat mijn boyfriend niet schrikt ofzo. Please help me
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen