Ik heb van nature best veel krullen. Daar werd ik altijd veel mee gepest en daarom heb ik het steil laten maken bij een speciale kapper (black hair kapper).

Het is echt heel mooi geworden en nu word ik gelukkig ook niet meer gepest. Maar nu, anderhalve maand later, wil ik het weer steil laten maken. Maar mijn moeder zegt dat als ik zo door blijf gaan, ik straks kaal ben! Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, want ik zit hier echt mee. Alvast bedankt.Een Leeuw

Als je je haar bij de kapper met een chemisch goedje steil laat maken of relaxen, is dat inderdaad niet goed voor de gezondheid van je haar. Om nou te zeggen dat je er kaal van wordt gaat misschien een beetje te ver, maar je haar wordt er wel droog, dun en breekbaar van. Als je je haar te vaak steil laat maken, zal het sneller breken en ziet het er dood uit. Dit kun je voorkomen door je haar héél goed te verzorgen met een milde shampoo, een goede crèmespoeling en bijvoorbeeld een haarmasker. Je hoeft trouwens niet elke keer al je haar te laten relaxen; meestal is alleen de uitgroei voldoende, maar dat is afhankelijk van de gebruikte methode. Op internet is veel informatie te vinden over kroeshaar, bijvoorbeeld op www.kroeshaar.com, www.kappersite.nl, www.naturallycurly.com of op kroeshaar.write2me.nl.