Ik heb een ‘klein’ probleem. Ik heb geen kleine teen! Wat kan ik hier aan doen? Kan ik een teenprothese krijgen, bestaat dat?

In de zomer durf ik geen slippers aan en ook in het zwembad schaam ik me kapot. Ook heb ik sinds kort een vriendje, maar ik durf niet naar zijn huis, want misschien moet ik mijn schoenen wel uitdoen. Ik ben 12 jaar. Bestaat er een kans dat mijn teen nog aangroeit? – Wanhopig teenloos meisje

Heb je al eens goed naar de voeten van andere mensen gekeken? Daar zitten echt heel rare exemplaren tussen. Als je ze naast elkaar zou zetten, zouden die van jou niet eens enorm opvallen. Kleine teenprotheses bestaan niet en zouden ook heel onhandig zijn. Hoe zou je zoiets vast moeten maken? Maar wie weet, misschien groeit jouw (te) kleine teen in de puberteit wel uit tot een volwaardig model. Pas als je helemaal bent uitgegroeid, weet je definitief hoe je voeten eruitzien. En als je nou komende zomer slippers wilt kopen, let dan gewoon even goed op het model. Kies voor slippers met een wat bredere voetband die over je te kleine teen heen valt of teenslippers met een grote bloem op de bovenkant. En wat betreft je vriendje. Als hij je dumpt vanwege je (te) kleine teen, dan had je hem beter zelf eerder kunnen dumpen!