Ik zit al een half jaar ergens mee (toen ben ik achter mijn probleem gekomen). Het klinkt allemaal heel raar, ik hoop dat u het begrijpt. In mijn vagina zit een knobbeltje met daarin een gaatje.

Daarnaast zit de opening van mijn vagina. Als ik moet plassen, komt mijn urine uit dat knobbeltje en dus niet waar het normaal uitkomt. Als ik een tampon indoe blijft het knobbeltje nog uitsteken, maar ik ben bang dat als ik met een man naar bed ga, het knobbeltje stuk gaat. Ik zou niet weten hoe ik dan moet plassen. Misschien dat het dan wel uit mijn normale urineopening komt? En hoe moet het met kinderen krijgen? Ik durf dit aan niemand te vertellen en al helemaal niet naar de dokter.  C

Het uiteinde van je urinebuis, de opening waaruit je plast, ziet er wel een beetje uit als een knobbeltje met een gaatje. Daaruit komt dus je urine. Zoals jij het beschrijft, ziet het er allemaal heel normaal uit. Tenzij jij naast je urineopening nóg een opening hebt waarvan je zou verwachten dat dát je urineopening is. Dan zou er wel iets mis kunnen zijn. Maar dat is op deze manier niet te zeggen. Om échte zekerheid te krijgen, moet je even naar de dokter. Kijk anders eens in een medische encyclopedie. Daarin staan plaatjes of tekeningen van vagina’s en kun je kijken of het bij jou echt anders is.

Lees ook: vagina vragen