Ik wou even zeggen dat jullie blad echt te gek is! Maar ik heb een probleem. Ik heb in mijn mondhoek vaak korstjes, het ziet er echt heel lelijk uit. Soms zijn ze een korte tijd weg, maar ze komen altijd terug.

Het is echt vervelend en ik weet niet hoe je ze het beste weg krijgt. Ik doe er altijd lipgloss op, maar dat helpt helemaal niet. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. N

Waarschijnlijk heb je last van een koortslip. Het begint met een blaasje – vaak op je mondhoek – dat na een paar dagen opdroogt en een korstje wordt. Een koortslip wordt veroorzaakt door een virus. Als je eenmaal een keer besmet bent geweest, kan het op bepaalde tijden terug blijven komen. Bijvoorbeeld als het heel koud of heel warm is of als je weerstand wat minder is. Een lippenbalsem helpt om je lippen soepel te houden en beschermt tegen hevige kou en felle zon. Als je voelt dat er een blaasje aankomt – dat voelt vaak branderig en pijnlijk aan – dan kan een virusremmende crème (bijvoorbeeld Zovirax) ervoor zorgen dat je geen koortslip krijgt. Zo’n crème werkt alleen als je nog geen blaasje hebt. Als er eenmaal blaasjes of korstjes zitten, kun je niets anders doen dan afwachten tot het weer verdwijnt. Let wel op, een koortslip is heel besmettelijk. Niet zoenen dus als je er last van hebt.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: