Ik heb van nature best veel krullen. Daar werd ik altijd veel om gepest en daarom heb ik het laten stijlen bij een speciale kapper (black hair kapper).

Dat was echt heel mooi. Nu word ik dus ook niet meer gepest gelukkig. Maar nu wil ik het weer gaan stijlen, 1,5 maand later. Alleen mijn moeder zegt dat als ik zo door blijf gaan, dat ik straks kaal ben! Ik hoop dat je me kunt helpen, want ik zit hier echt mee. Alvast bedankt.
Krullenbol

Als je je haar bij de kapper met een chemisch goedje laat straigthenen of relaxen, is dat inderdaad niet goed voor de gezondheid van je haar. Om nou te zeggen dat je er kaal van wordt, gaat misschien een beetje te ver, maar je haar wordt er wel droog, dun en breekbaar van. Als je je haar te vaak laat stijlen, zal het sneller breken en ziet het er dood uit. Dat kun je voorkomen door je haar héél goed te verzorgen met een milde shampoo, een goede crèmespoeling en extra verzorging met bijvoorbeeld een haarmasker. Je hoeft trouwens niet elke keer je hele haar te laten relaxen, alleen de uitgroei is voldoende, maar dat is afhankelijk van de gebruikte methode.

Lees ook: Tips voor krullend haar