zelfmoordpreventie 113 onzeker extreem behaard zus bedreigt me minderwaardigheidscomplex leugens traanogen slechte band met vader ik ben onzeker vaginale schimmel

Talk: ‘Ik heb last van traanogen’

Ik ben een meisje van 12 jaar en ik heb heel veel last van traanogen. Meestal op de fiets naar school; ik woon daar nogal ver vandaan. Het is soms zo erg dat de tranen over mijn wangen lopen.

Heb er veel last van

Ik ben een meisje van 12 jaar en ik heb heel veel last van traanogen. Meestal op de fiets naar school; ik woon daar nogal ver vandaan. Het is soms zo erg dat de tranen over mijn wangen lopen.

Hoe kan het dat ik zo’n last heb van die tranen? Komt het misschien door de make-up of door de wind? En als ik lach heb ik ook heel snel dat er tranen komen… Hebben jullie tips om de tranen te verminderen of te voorkomen?

Sanne

Het is heel normaal

Het is niet vreemd dat je ogen gaan tranen als je een flink stuk in de wind fietst. Door de wind drogen je ogen namelijk uit en die reageren daar op door extra vocht aan te maken, oftewel tranen. Het is hetzelfde als wanneer je een vliegje of een zandkorrel in je oog krijgt. Dan gaat je oog ook tranen. Als je dan make-up draagt – met name mascara die uitloopt en in je ogen terechtkomt – wordt het alleen maar erger want dan raken je ogen ook nog eens geïrriteerd door de make-up die erin komt. Daardoor gaan ze nóg meer tranen aanmaken om de vuiltjes eruit te spoelen en lijkt het wel of je echt zit te huilen op de fiets. Het helpt als je tijdens het fietsen een (zonne)bril opzet. Die beschermt je ogen tegen kou en uitdroging van de wind en ook tegen irritatie door de zon. Waarom je al snel huilt als je lacht, is niet te zeggen. Bij de één komt de traanproductie gewoon wat sneller op gang dan bij de ander.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij ook vaak last van traanogen?

Gerelateerde artikelen