Ik voel me heel ongelukkig, onzeker en lelijk. Ik heb namelijk allemaal grote donkere littekens/vlekken in mijn gezicht. Daardoor durf ik mensen niet meer aan te kijken omdat ze dan naar mijn vlekken kijken en denken dat ik heel lelijk ben.

Ik heb al allerlei littekencrèmes gebruikt, maar mijn littekens zijn niet weggegaan. Nu denk ik aan zelfmoord plegen omdat ik niet met zo’n gezicht kan leven. Maar ik doe het niet omdat ik dan anderen veel verdriet bezorg. Is er geen specialist die mijn littekens kan weghalen zodat ik weer een gave huid heb? En hoeveel kost het dan? Hopelijk krijg ik hierop antwoord. Een ongelukkig meisje

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende methoden om littekens weg te halen. Met laser bijvoorbeeld worden heel goede resultaten bereikt. Sterker nog: als een arts vindt dat het verwijderen van de littekens noodzakelijk is – bijvoorbeeld omdat het je belemmert in je dagelijkse leven (en dat is bij jou het geval want je durft mensen niet eens meer aan te kijken) – wordt het door de meeste ziektekostenverzekeringen vergoed. Je hoeft daar dus echt niet wanhopig over te zijn en het is al helemaal geen reden om na te denken over zelfmoord. Trouwens: jij dénkt dat de meeste mensen alleen naar je littekens kijken en dan denken dat je lelijk bent, maar de meeste mensen kijken gelukkig veel verder dan alleen de buitenkant. Met die negatieve gedachten maak je het jezelf vooral heel moeilijk. Ga om te beginnen eens naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een dermatoloog. Die kan je precies vertellen wat je aan die nare littekens en vlekken kunt doen. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Lengte