Ik ben een meisje van vijftien en heb een vraag. Ik had tussen mijn wenkbrauwen en daarboven puistjes en ik heb die zitten uitknijpen. Nu zijn het vlekjes geworden waar ik erg mee zit.

Ik heb al camouflagestick gebruikt, maar ik wil die vlekjes helemaal weg hebben. Hoe kan dat? Is er geen crème of zo, want ik zit er heel erg mee. Me

Als je puistjes uitknijpt, kun je littekentjes overhouden. Soms zijn dat echte ‘putjes’ in de huid, soms witte vlekjes. Deze littekens worden door de huid aangemaakt om de schade te herstellen. Het bindweefsel dat wordt aangemaakt op de plekken die beschadigd zijn, heeft een andere structuur dan de gewone huid. En dat zie je dus. In de meeste gevallen verdwijnen die littekentjes vanzelf. Je huid is namelijk voortdurend bezig met zichzelf te vernieuwen. Zeker in jouw geval, waar het alleen gaat om witte vlekjes, is de kans groot dat die na verloop van tijd vanzelf minder zichtbaar worden. Er bestaan ook littekencrèmes die ervoor zorgen dat de huid sneller herstelt. Bij de drogist of apotheek kunnen ze je adviseren welke het beste geschikt is voor jouw huid. Verwacht echter geen wonderen, want geen enkele crème kan toveren.