Al mijn vriendinnen gebruiken al mascara. Ik heb wel een mascara, maar ik weet niet hoe ik het moet gebruiken. Mijn moeder heeft liever niet dat ik het gebruik, dus ik durf het niet aan haar te vragen!

Ik wil er niet te veel op doen, want dat past niet bij mij. Ik heb al heel erg donkere wimpers, snappie? Verder is jullie blad echt tof, ik lees het graag! Sunny

Mascara aanbrengen is een precisieklusje waar je even handigheid in moet krijgen. In het begin is het ook eng om met een borsteltje zo dicht bij je ogen te komen. Als je de mascara op de bovenste wimpers aanbrengt, houd dan je kin iets naar voren en het spiegeltje iets naar beneden zodat je ogen naar beneden kijken. Doe het omgekeerde bij de onderste wimpers. Dus de kin naar achteren en het spiegeltje wat hoger zodat je ogen naar boven kijken. Niet te hard drukken, anders duw je de wimpers tegen je oogleden en dat geeft vlekken. Werk altijd vanaf het begin van de wimpers naar de puntjes. Kies voor een natuurlijk effect bruine mascara en zwarte mascara als je wimpers wat meer mogen opvallen. Het is ook beter om meerdere dunne laagjes over elkaar aan te brengen dan in één keer een dikke laag, want dan plakken de wimpers sneller aan elkaar. En natuurlijk: stilzitten en niet knipperen. Succes!