muggenbulten

Met deze trucjes ben je binnen no time van je muggenbulten af

We love summer, maar één nadeel: muggenbulten. Ben jij geprikt? Check onze tips hoe je binnen no time van je muggenbulten af bent!

Honing – muggenbulten

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een muggenbult, maar honing zit vol antibacteriële en ontstekingsremmende bestanddelen. Extra voordeel: het is superplakkerig, waardoor je minder snel de neiging hebt om te gaan krabben. Handig, right?

IJs

IJs doe je vaak op een bult om de zwelling te verlichten en eigenlijk is een muggenbult ook een soort van zwelling. Lekker om tijdelijk wat verlichting te voelen! Let op: doe het ijs niet langer dan vijf minuten op je muggenbult, want dan kun je je huid beschadigen. 

Havermout – muggenbulten

Nu horen we je denken: havermout? Yes, havermout! Het zit vol met bestanddelen die helpen tegen irritaties. Mix het met een beetje water, breng het aan op een washandje en wrijf het washandje over de huid. Lekker!

Ui

Het klinkt heel gek en misschien niet zo lekker, maar ui zorgt ervoor dat de irritatie verminderen en tegelijkertijd dat het niet zal gaan ontsteken. Precies wat je wil!

Bakpoeder

Mix een beetje bakpoeder (baking soda) met wat water waardoor het een soort pasta wordt, breng het aan op de muggenbult(en), even laten zitten en na tien minuten weer afspoelen. Hello verlichting van de jeuk!

Aloë Vera

Je hebt vast weleens gehoord dat aloë vera een goed product is voor als je verbrand bent, maar wist je dat het ook helpt bij muggenbulten? Het zorgt ervoor dat kleine wondjes en ontstekingen verminderen. Love it!

Heb jij nog een goede tip?

Lees ook:

Beeld: Unsplash | Bron: Beautify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen