migraine wallen ik deed het tegen mijn wil ik mag mijn vriendje niet zien

Talk: ‘Wat kan ik doen tegen migraine?’

Ik heb sinds twee jaar vaak last van heftige migraine. Het is heel vervelend, ik ben er soms ook wel bang voor. Wat kan ik ertegen doen? Anoniem

Want het wordt nu wel heel erg vervelend…

Ik heb sinds twee jaar vaak last van heftige migraine. Het is heel vervelend, ik ben er soms ook wel bang voor. Wat kan ik ertegen doen?

Anoniem

Migraine is ernstige hoofdpijn die plotseling opkomt

– vaak begint het aan één kant van je hoofd. De pijn ontstaat doordat de samenwerking tussen de bloedvaten en zenuwbanen in de hersenen tijdelijk verstoord raakt. Soms is de oorzaak erfelijk (het zit in de familie), maar hormonen (puberteit), stress en te weinig of juist teveel slapen kunnen ook migraine-aanvallen veroorzaken. Je kunt erachter komen wanneer jouw aanvallen erger worden door een hoofdpijndagboekje bij te houden. Schrijf daarin op wanneer de hoofdpijn begon, wat je het uur daarvoor voelde en wat je die dag hebt gegeten en gedaan. Op die manier kun je uitzoeken wat je kunt doen om een aanval te voorkomen. Gewone pijnstillers kunnen soms een aanval verergeren. Er zijn specifieke medicijnen voor elke soort migraine; ga met je dagboekje naar de huisarts om te overleggen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij last van migraine?

Gerelateerde artikelen