Ik heb echt een topper van een vriend! We hebben al best wel lang verkering, maar we hebben een probleem. Hij heeft astma en kan nooit langskomen bij mij, omdat ik thuis heel veel dieren heb.

Mijn ouders vinden het ook wel leuk als hij een keer langskomt, maar dat gaat niet met zijn astma. Zouden jullie me kunnen helpen? Anoniem

Het hangt er helemaal van af hoe erg zijn astma is en hoe sterk zijn longen reageren op bepaalde huisdieren. Gelukkig wordt het zomer, dus jullie kunnen in de tuin of op het balkon gaan zitten. Als je er dan voor zorgt dat de huisdieren niet dicht bij hem in de buurt kunnen komen, zou hij dat best een uurtje vol kunnen houden. Let wel op dat de tuinkussens die gebruikt worden door katten of honden om op te liggen, niet op de stoelen liggen. Want die zitten vol met allergenen waar mensen met astma sterk op kunnen reageren. Je vriend (of zijn ouders) kan vast wel aangeven waar je op moet letten. Hij zal vaker op bezoek komen bij mensen die een huisdier hebben. Het hoeft in ieder geval geen belemmering te zijn om jouw ouders te leren kennen.

Lees ook: GIRLZ Talk – Moet ik hem verkering vragen?