Ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben maar 1,57 m. Ik wil graag acteren en modellenwerk doen, maar ik ben daar veel te klein voor.

Ik ben wel erg fotogeniek, maar ik word vaak afgewezen omdat ik te klein ben, zelfs met hoge hakken. Weten jullie hoe lang de meeste meisjes zijn van 14? Ik voel me echt een ukkie vergeleken bij mijn vriendinnen. X Anoniem

Je bent nog erg jong om model te worden. Veertien jaar is de minimumleeftijd. Je lengte is inderdaad ook een probleem. Een model is meestal minimaal 1,74 m lang. Je zult dus nog even geduld moeten hebben en hopen dat je de komende tijd nog hard gaat groeien. Die kans is aanwezig, want rond jouw leeftijd beginnen de meeste meisjes aan hun groeispurt waarbij ze in korte tijd heel veel groeien. Grote kans dat je dan de meisjes in jouw klas gaat inhalen en dan heb je nog genoeg tijd om je in te schrijven bij een modellenbureau. Zelfs als je 15 of 16 bent, ben je nog steeds erg jong. Als je echt niet wilt wachten kun je bijvoorbeeld meedoen aan modellenwedstrijden. Maar wees niet teleurgesteld als je wordt afgewezen vanwege je lengte. Als je pech hebt, haal je de minimumlengte nooit en dan zit een carrière als model er gewoon niet in. Je kunt dan natuurlijk altijd nog actrice worden, daarvoor geldt geen lengte-eis. Maar dan is het weer slimmer om een opleiding te doen aan de Toneelschool of zo. In alle gevallen zul je dus nog een paar jaartjes geduld moeten hebben.