Ik heb een paar vragen waar ik graag antwoord op zou willen hebben. 1. Als ik geplast heb en weer ga lopen, komt er toch nog urine in mijn onderbroek. Soms zoveel dat het door mijn broek heen komt.

2. Ik kan niet plassen met een tampon in. En als ik de tampon eruit haal, is hij helemaal opgezwollen door de urine. Volgens mij is dat niet normaal, maar ik wil ook niet naar de dokter. Weten jullie wat ik moet doen? Anoniem

Waarschijnlijk is het toch wel verstandig om even naar de dokter te gaan, die kan je precies vertellen wat er aan de hand zou kunnen zijn. Waar je op zou kunnen letten is dat je ervoor zorgt dat je blaas helemaal leeg wordt als je plast. Ga desnoods tijdens het laatste stukje staan zodat je goed kunt leegplassen. Misschien heb je een kleine verzakking in je urinebuis (al ben je daar eigenlijk nog te jong voor) waardoor er een klein beetje urine achterblijft. Als je dan rechtop gaat staan, loopt dat restje eruit. En wat betreft het plassen met tampon in: weet je zeker dat je de tampon diep genoeg inbrengt? Als de tampon niet diep genoeg zit, kan hij je urinebuis een beetje dichtdrukken waardoor het moeilijker is om te plassen. Maar in feite zou het niet mogelijk moeten zijn dat er urine in de tampon terechtkomt. Daarom is het toch slim om even naar je huisarts te gaan. Die kan je veel beter vertellen waardoor jouw probleem wordt veroorzaakt.