vriendin doet stom vriendin snijdt zichzelf

Moodcamp: praten over depressie

Ken jij of ben jij iemand met een depressie? In Nederland zijn er ruim 800.000 mensen die depressief zijn. Niet alleen volwassenen, maar ook veel boys en girls. De campagne ‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar’ is opgezet om gesprekken over depressie op gang te brengen.

Kenmerken

Kenmerken van een depressie zijn onder andere somberheid, geen fun meer hebben en je futloos voelen. Veel jongeren vinden het moeilijk om over hun depressie te praten. Ze beginnen er liever zelf niet over of ze zijn bang om een ander tot last te zijn. Tegelijkertijd beginnen friends en family er ook liever niet over, omdat zij bang zijn om de ander te kwetsen. Op deze manier wordt de depressie niet of bijna niet besproken en kan de situatie erger worden. Met de campagne ‘Hey! Het is oké’ wil de overheid hier verandering in brengen. Dit vinden wij supergoed!

Moodcamp

Op 7 februari wordt het event Moodcamp georganiseerd. Op deze plek is een hindernisbaan van ongeveer twee km lang, die helemaal in het teken staat van depressie en de symptomen ervan. Zo ga je bijvoorbeeld in ‘Het Zwarte Gat’ en over de ‘Uit Balans-baan’. Met behulp van deze hindernissen leer je over depressie en kun je ervaren waarmee mensen met depressieve gevoelens worden geconfronteerd. Dit zorgt voor meer begrip en hopelijk voor betere gesprekken over depressie. De beweging op Moodcamp is ook goed, want tijdens het rennen wordt een stofje aangemaakt dat depressed feelings vermindert!

Activiteiten

Naast de Obstacle Run zijn er optredens van bekende Nederlanders, gesprekken met ervaringsdeskundigen en experts, yogalessen en informatiestands over depressie.

Wist je dat Selena Gomez ook een depressie heeft gehad? Zij nam een break tijdens haar wereldtournee om zich te kunnen focussen op haar gezondheid. Een depressie is dus helemaal niet gek en het kan iedereen overkomen.

Benieuwd? Check heyhelpt.nl voor meer info of schrijf je in via moodcamp.nl. #heyhetisoké

 

[shoppable_snippet id=1a3d]

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken jij iemand met een depressie?

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Ja, ik ken wel iemand met een depressie
    Omdat: Ja ik ken iemand met depressie zelf was mijn zus depressief en nu ben ik zelf depressief ik hes nooit gedacht dat ik depressief zou worden of iets maar toch is het zo ?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen