Ik weet echt niet meer wat ik moet doen met mijn haar. Als ik het kam is het niet normaal dof en ik heb altijd heel dik haar. Het uitdunnen of in laagjes knippen helpt niet bij mij.

En ik heb geen idee welke shampoo goed bij mijn haar werkt. Ik doe het nu al bijna een halfjaar alleen maar in een knot. Ik weet het gewoon niet meer. Please help me!

Bij een goede kapper moet het lukken om een coupe te vinden die bij jouw dikke haar past. Veel mensen zouden superblij met jouw haartype zijn… Maar jij bent het niet, dat kan. Misschien is het verstandig om je haar op één lengte te houden waardoor het zwaarder naar beneden valt. Een kapper kan je daar het beste in adviseren. Daarnaast is het heel belangrijk om je haar goed te verzorgen. Met een elastiekje in een knot is geen goede oplossing. Je haar wordt daar namelijk heel breekbaar van en daardoor ziet het er dof uit. Je kunt het beter wassen met een rijke, voedende shampoo en daarna veel conditioner gebruiken. Daarvan wordt je haar gladder en glanzender. Laat je haar het liefst in de buitenlucht drogen, en gebruik geen hete föhn of stijltang, want daarvan wordt je haar ook sneller broos en dof. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: