Ik heb al schaamhaar, okselhaar en beenhaar en ik durf het niet aan mijn moeder te vertellen. Ik weet zelf ook heel erg goed dat ik het toch een keertje moet vertellen, maar dat durf ik op de een of andere manier niet.

Misschien dat ik me ervoor schaam of zo. Zouden jullie me alsjeblieft kunnen vertellen waarom ik het mijn moeder niet durf te vertellen en hoe ik het het beste kan aanpakken als ik het haar vertel? Groetjes een wanhopig meisje

Waarom schaam je je? Denk je echt dat je moeder niet weet dat jij rond deze leeftijd okselhaar, schaamhaar en beenhaar krijgt? Je krijgt nu waarschijnlijk ook al een beetje zichtbare borsten en dat zegt genoeg. Grote kans ook dat je binnenkort voor het eerst ongesteld wordt. Het hoort bij je leeftijd. Je hoeft het je moeder zelfs niet te vertellen, waarschijnlijk heeft ze het allang gezien. Alleen als je er iets mee wilt doen, scheren bijvoorbeeld, kun je met haar overleggen op welke manier je dat het beste kunt doen en welke spullen je daarvoor nodig hebt. Zo niet, dan hoef je er niets mee te doen. Zolang je geen hulp van je moeder nodig hebt, hoef je het zelfs niet te vertellen.  

Lees ook: How to – zo glad mogelijk scheren