quiz anticonceptie wil graag aan de pil harde onderbuik

OMG! De anticonceptiepil wordt aangeboden op Marktplaats

Al een tijdje is er een tekort aan de pil en is deze moeilijk te verkrijgen bij de apotheek. Nu hebben sommige mensen de pil als te koop aangeboden op Markplaats. Wow… Dit is gevaarlijk en verboden!

Tekort

In het buitenland is een grote lading anticonceptiepillen afgekeurd en vernietigd. Hierdoor is er een groot tekortontstaan, ook in Nederland. De pil waar het om gaat wordt verkocht onder de naam Microgynon en Stediril.

Marktplaats

Volgens RTL Nieuws is er de afgelopen weken al een aantal keer een advertentie met deze anticonceptiepil online gekomen. De pil wordt aangeboden voor meer dan 15 euro. Het is absoluut niet handig om deze strips hier online te kopen. Je betaalt er veel voor en je weet niet zeker wat je in handen hebt. Medicijnen mag je nooit via Marktplaats kopen!

Verboden

De woordvoerder van Marktplaats liet weten aan RTLnieuws dat het verkopen van de pil verboden is. De advertenties zijndaarom verwijderd. Spot jij toch een advertentie van de pil op Marktplaats? Dan kun je via een van de knoppen de advertentie melden!

Wanneer de pil weer verkrijgbaar is bij de apotoheek, is nog niet duidelijk.

Beeld: Unsplash

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Slik jij de pil?

Gerelateerde artikelen