Ik heb ongelijke borsten. Dit heb ik al vanaf groep 8 en ik zit nu in de derde. In groep 8 was het verschil wel groter dan nu, maar nu zie je het nog steeds erg goed.

Β Alle vrouwen hebben meestal wel een klein beetje verschil, maar bij mij zie je het gewoon heel erg goed. Ik schaam me ervoor en erger me eraan. Wat moet ik doen? Hoe lang gaat het ongeveer duren voordat ze (bijna) gelijk zijn? Anoniem

Je borsten groeien door tot je ongeveer 18 jaar oud bent. Tot die tijd kan er dus nog van alles gebeuren. Het verschil is al minder geworden sinds je in groep 8 zit. De kans is groot dat het verschil de komende jaren steeds kleiner wordt en je borsten steeds meer β€˜gelijk’ worden. Bij sommige vrouwen blijft het verschil ook na de puberteit bestaan. Als je je daar dan nog steeds aan stoort, zit er niks anders op dan je te laten opereren. Maar daar hoef je nu nog niet over na te denken. Wacht eerst rustig af tot je helemaal klaar bent met groeien. Tot die tijd kun je het verschil minder zichtbaar maken door de beha-cup van je kleinste borst een beetje op te vullen zodat je gewoon strakke truitjes kunt dragen. Met een push-up beha valt het verschil vaak ook minder op.