Ongelijke borsten

Ik heb een probleempje: mijn rechterborst is veel groter dan mijn linkerborst. Ik ben nu 15 en het is al bijna een jaar zo. Je ziet het best wel goed.

Ik heb een probleempje: mijn rechterborst is veel groter dan mijn linkerborst. Ik ben nu 15 en het is al bijna een jaar zo. Je ziet het best wel goed.

Sinds kort heb ik een vriendje, maar ik durf niet verder met hem te gaan omdat ik me schaam voor mijn borsten. Wat kan ik hieraan doen? Worden ze vanzelf even groot of moet ik naar de dokter? Anoniem

Om te beginnen: geen enkele borst is precies hetzelfde, er is altijd verschil te zien. Ze hangen ongelijk of de ene borst is groter dan de andere. Jij zit nog midden in de puberteit en dat betekent dat je borsten nog niet helemaal ontwikkeld zijn. Het verschil kan in de komende jaren dus minder worden. Maar – eerlijk is eerlijk – het verschil kan ook groter worden. Daar is op dit moment niets aan te doen. Je zult moeten wachten tot je borsten hun definitieve maat hebben. Als het verschil dan nog steeds zo groot is, kun je overwegen om één borst te laten corrigeren. Dat is echter een beslissing die je pas over een paar jaar kunt nemen in overleg met je arts. Tot die tijd kun je niets anders doen dan afwachten en hopen dat het vanzelf goed komt. En wat je vriendje betreft; vertel het hem gewoon en kijk hoe hij reageert. Als hij het vooraf al weet, hoef je ook niet bang te zijn dat hij schrikt als hij je borsten voor het eerst ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen