onregelmatig ongesteld maandverband

Talk: ‘Ik ben heel onregelmatig ongesteld’

Een tijdje terug ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik almaar ongesteld bleef. Toen heb ik de pil gekregen. Daarna ging het een tijd gewoon goed en had ik nergens last van.

Ik was een tijdje niet ongesteld en nu in een keer weer wel.

Een tijdje terug ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik almaar ongesteld bleef. Toen heb ik de pil gekregen. Daarna ging het een tijd gewoon goed en had ik nergens last van. Toen moest ik later terugkomen bij mijn huisarts en die zei dat ik wel weer kon stoppen met de pil, dus dat deed ik. En toen ging het in het begin ook wel weer goed, maar na een maand werd ik niet meer ongesteld en dat is nou al zo’n twee maanden zo (en ik heb nog nooit seks gehad). Ik ben heel onregelmatig ongesteld.

Ik weet niet wat ik eraan kan doen, maar als ik gym of ren of zoiets dan komt er soms in een keer heel veel bloed waardoor ik niet kan gymmen. Mijn oude gymdocent is weggegaan en de nieuwe wil niet naar mij luisteren en zegt dat ik gewoon weer mee moet gymmen, maar dat durf ik niet omdat ik bang ben dat ik dan opeens heel erg kan gaan bloeden. Dat gebeurt wel vaker als ik me wat intensiever beweeg. Ik weet het echt niet meer. Kunnen jullie mij helpen? Alvast bedankt.

Een hopeloos meisje.

De enige die je echt kan helpen is je huisarts.

Hij weet wat er aan de hand is en kan je verder onderzoeken. Maar zoals het er nu naar uitziet, is het misschien verstandig om toch weer verder te gaan met de pil. Dan is je menstruatie geregeld, weet je wanneer je ongesteld wordt, ben je niet meer onregelmatig ongesteld en hoef je niet bang te zijn dat je tijdens het gymmen opeens bloed verliest. Er is geen enkele reden om te stoppen met de pil als die goede dingen voor je kan doen. Maar als je twijfelt, ga dan gewoon terug naar je huisarts. Die kan je precies vertellen wat je wel en niet kunt doen!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij wel eens onregelmatig ongesteld?

Gerelateerde artikelen