Ik wil even zeggen dat ik jullie blad echt super vind! Een paar meisjes uit mijn klas zeggen dat het niet goed is om op je buik te slapen.

Ik weet dat het slecht is voor je rug, maar is het ook slecht voor je borsten? Ik slaap namelijk bijna altijd op mijn buik. Is dan de kans op borstkanker groter? En kunnen je borsten er kleiner door worden?Kus Anoniem

Op je buik slapen is inderdaad slecht voor je rug en je nek en daar kun je op den duur last van krijgen, maar je hoeft je geen zorgen te maken over je borsten. Die trekken zich niet zoveel aan van je slaaphouding en groeien gewoon door, in welke houding je ook ligt. Je slaaphouding heeft ook geen invloed op het wel of niet krijgen van borstkanker. Wel kan het op den duur – als je borsten groter worden – pijnlijk worden om op je buik te liggen. Dan zoek je vanzelf een wat meer comfortabele slaaphouding en hoef je je ook geen zorgen meer te maken over je rug en nek. Want dat is wel iets om op te letten. Liever dus op je zij of op je rug, ook al maakt dat voor je borsten geen verschil!