Toen ik vanmorgen opstond had ik pijn in mijn rechterborst. Toen ik aan mijn borst voelde schrok ik me halfdood want deze was hard.

Niet mijn hele borst, maar aan de onderkant van mijn tepel. Ik denk niet dat het borstkanker kan zijn want dan moet ik toch rond de 50 zijn? Het is wel zo dat mijn borsten meestal wat gevoeliger zijn voor mijn menstruatie en ik moet binnenkort weer ongesteld worden, maar ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik hoop niet dat ik langs de huisarts moet, want ik ben bang dat ik dan in mijn nakie moet staan. Rosanne

Eigenlijk geef je zelf al het antwoord. Vlak voordat je ongesteld moet worden, voelen je borsten vaak pijnlijk aan. Ze zijn dan ook wat meer gespannen en dus harder. Borstkanker is meestal niet herkenbaar aan harde borsten, maar aan een harde plek of een knobbeltje in je borsten. Het gebeurt maar zelden dat jonge meisjes borstkanker krijgen, maar het is niet zo dat je 50 moet zijn om risico te lopen. Er zijn ook veel jongere vrouwen die borstkanker krijgen. Maar daarover hoef jij je nog lang geen zorgen te maken!