onzeker social media gebruikt liefdesverdriet

Practice self-love: zo word je minder onzeker door social media

Je voelt je onzeker elke keer als je je social media checkt, hoe komt dat?

Girls zijn megagoed in het vergelijken van zichzelf met andere girls. Als je een pretty meisje ziet op Instagram, denk je misschien: waarom zie ik er niet zo uit? Dit is slecht voor je zelfbeeld en tast je zelfverzekerdheid enorm aan. Jezelf vergelijken op social media is oneerlijk, omdat je jouw goede én slechte kanten vergelijkt met alleen de goede kanten van iemand anders. De meeste girls laten alleen maar de goede kanten van hun leven zien op hun social media. Als jij je bijvoorbeeld niet zo fijn voelt en een bad hair day hebt, post jij geen selfie op je account. Daarom is het belangrijk dat je weet dat je jezelf niet eerlijk kunt vergelijken met zulke posts.

Zo word je minder onzeker

Er zijn girls die soms een social media break nemen en de tijd die ze dan overhebben spenderen aan zichzelf, maar je kunt ook gemakkelijk de accounts die jou een onzeker account geven, ontvolgen. Ook zijn er veel accounts die wél goed zijn voor jouw mentale gezondheid en alleen maar posten over self-love. De posts zijn super relatable en geven je vaak een fijn gevoel. Hier zijn wat leuke Instagram self-love accounts:

@selflovegxng

@selfloveclubblog

@myselflovesupply

@yourbodyisworthy

Ook is het belangrijk dat je je bewust bent van hoe beautiful jij bent. Jezelf vergelijken is natural, maar dat moet niet ten koste gaan van jouw self-love. Vertel jezelf elke ochtend in de spiegel dat jij perfect just the way you are bent of luister motiverende liedjes zoals I Love Me van Demi Lovato. Spend a lot of time on yourself, babe!

Lees ook:

Beeld: Unsplash Ivanna Mykhailiuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen