Geeft het iets als ik met een naald door mijn (slag?)ader prik? Het is in de plooi van mijn arm. Ik doe het omdat ik denk het beter is dan in mijn armen snijden.

Is dat gevaarlijk? En kan er iets gebeuren? Ik doe het met een steriele naald. Hopelijk kunnen jullie mij zo snel mogelijk een antwoord geven, want het is heel belangrijk voor mij. Aurélie

Als het gaat om automutilatie (zelfverwonding) bestaat er niet zoiets als beter of slechter. Zelfverwonding is áltijd slecht! Niet alleen lichamelijk – het is nooit goed voor je lichaam om (voortdurend) gewond te zijn – maar vooral geestelijk. Mensen die zichzelf pijnigen of verwonden, zitten vaak – op z’n zachtst gezegd – niet lekker in hun vel. Er is dus iets met je aan de hand waardoor je de behoefte voelt om jezelf pijn te doen. Wat die reden is weet jij zelf het beste. Misschien heb je ooit iets ernstigs of schokkends meegemaakt? Het kan ook zijn dat je niet weet waar de oorzaak vandaan komt. Ook dan is het belangrijk om hulp te zoeken. Zelfverwonding is namelijk níet de oplossing van je problemen, ook al voelt het misschien wel alsof je op deze manier meer controle over je eigen leven en je eigen lichaam hebt. Stop er dus mee! Als dat niet lukt, zoek dan zo snel mogelijk hulp. Kijk op Zelfbeschadiging.nl of bel naar de telefonische hulpdienst van Landelijke Stichting Zelfbeschadiging: 030-2311473.