Dan nu mijn probleem en vraag: een vriend van mij heeft een keer gezegd dat je ook hout kunt roken. Dat was volgens hem ‘ongevaarlijk’. Hij zei zelfs dat het speciaal voor kinderen is.

Dat heb ik de volgende dag gedaan, maar het werkte niet eens. Toen kwam ik in verleiding om een normaal papiertje te pakken, op te rollen en het aan te steken en daarna een hijs te nemen. Het was wel zonder tabak of iets. Ik voelde me daarna niet down of zo. Ik heb het ook meteen weer weggegooid. In de loop van de middag hadden we les op school en dat ging over roken! ik kreeg meteen een schuldgevoel. Maar ik wil het wel nog een keer doen. Nu is mijn vraag: Is het ook slecht als je rookt met gewoon papier en zonder tabak of zoiets? Sommige mensen zeggen van wel, maar anderen weer niet. Als het dodelijk is, wil ik het niet meer doen. Ik ben bang dat ik kanker krijg. Ook omdat ik pas 12 ben! Kunt u me alsjeblieft helpen, want ik weet echt niet wat ik moet doen! Alvast bedankt.

Je kunt geen hout roken en je kunt ook geen papier roken. Tabak wordt gemaakt van gedroogde bladeren. Het lijkt soms wel alsof daar hout in zit, maar dat zijn de gedroogde nerven van de bladeren. Hout en papier vliegen in brand als je het aansteekt, dat is levensgevaarlijk. En wat betreft de tabak… je mist echt niets als je het nooit hebt meegemaakt. Het is vies, het stinkt en het is heel slecht voor je gezondheid. Roken is echt niet stoer!

Lees ook: Rookverbod op het schoolplein