Ik heb de laatste tijd nogal veel problemen thuis. En toen ik een paar weken geleden een sigaret kreeg aangeboden, heb ik die gewoon opgestoken.

Maar nu kan ik er niet mee stoppen. Als ik rook, voel ik me beter. Ik wil stoppen, maar ik weet niet hoe? Een bang meisje

Als je rookt, voel je je beter, zeg je. Maar van roken voel je je niet beter. Nicotine verandert niets aan je gemoedstoestand. Dat is iets wat je jezelf wijsmaakt. Het enige wat nicotine doet is ervoor zorgen dat je je minder goed voelt als je nΓ­et rookt. Ooit gehoord van iemand die volop aan het genieten was van een β€˜nicotineroes’? Nou dan! De beste manier: gooi je sigaretten weg en rook niet meer. Kijk ondertussen op de tientallen sites die gaan over stoppen met roken. Als je trek hebt in een sigaret, denk dan aan zwarte longen, stinkende kleren, geld dat in rook opgaat en gele tanden. Trouwens, waar mag je tegenwoordig nog roken? Als je eenmaal echt verslaafd bent, moet je altijd en overal een plekje (in de kou) zoeken om te kunnen roken… Stop nu! Het wordt niet gemakkelijker als je het uitstelt.