Ik zit al ongeveer twee jaar met een probleem. Ik had veel last van acne en van eczeem. Gelukkig is dit door de dermatoloog verholpen. Maar nu blijf ik maar last houden van een rood gezicht. Ik heb al allerlei middeltjes geprobeerd, maar niets helpt.

De dermatoloog zei dat ik me tijdens het zonnen in moet smeren met een hoge factor. Dat doe ik ook, maar mijn rode huid heb ik het hele jaar door. Zou het misschien komen door mijn huisstofmijt en graspollenallergie? Ik hoop dat jullie me willen helpen want ik wil er heel graag vanaf.Anoniem

Let om te beginnen eens goed op wanneer je huid rood wordt. Gebeurt dat als je het warm hebt, als je ook op andere manieren last hebt van je allergie (jeuk, loopneus) of bijvoorbeeld als je iets speciaals hebt gegeten? Op die manier kun je te weten komen of het om een allergische reactie gaat of iets anders. Als jouw rode gezicht iets te maken heeft met een allergie voor huisstofmijt of graspollen, zou je er de ene keer meer last van moeten hebben dan de andere keer. Jij zegt dat je er het hele jaar door last van hebt. Dan lijkt het erop dat er misschien toch een andere oorzaak is. Het kan ook zijn dat de huid op je gezicht wat dunner is waardoor de bloedvaatjes er doorheen schijnen. In jouw geval is de dermatoloog toch de enige die daar een duidelijk antwoord op kan geven. Het kan in ieder geval nooit kwaad om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als je die rode huid echt heel vervelend vindt, kun je ook een getinte dagcrème of een lichte foundation met zonnefilter (SPF-factor) gebruiken. Die camoufleert niet alleen je rode huid, maar beschermt tegelijkertijd tegen de zon.