schaamhaar scheren

Talk: ‘Ik wil graag mijn schaamhaar scheren’

Ik heb een probleempje. Ik heb best veel schaamhaar, en een best klein bikinibroekje. Nu wil ik graag mijn schaamhaar scheren, maar hoe doe ik dat? En hoe vertel ik aan mijn moeder dat ik mijn schaamhaar wil scheren?

Ik heb een probleempje. Ik heb best veel schaamhaar, en een best klein bikinibroekje. Nu wil ik graag mijn schaamhaar scheren, maar hoe doe ik dat? En hoe vertel ik aan mijn moeder dat ik mijn schaamhaar wil scheren?

Je bikinilijn (alleen de haartjes aan de zijkant, die uit je bikinibroekje komen) scheren is niet zo moeilijk.

Je moeder begrijpt het heus wel als je uitlegt dat je bikinibroekje te klein is. Zij gaat ook niet met schaamhaar dat aan alle kanten uitsteekt naar het zwembad. Overleg het dus met haar, zij kan je helpen. Dat kan met een scheermesje en scheerschuim onder de douche. Let er wel op dat je een schoon en scherp mesje neemt en een goede scheergel. Er bestaat speciale scheergel voor dames (Venus). Als je schaamhaar nog lang is, kun je het eerst een beetje korter knippen, dan kun je beter zien wat de richting van de haargroei is. Spoel daarna de huid goed af met lauwwarm water, zodat de haartjes zachter worden en zich gemakkelijker laten scheren en je een gladder resultaat krijgt. Zeep de huid vervolgens goed in met scheergel en scheer de haartjes langzaam en rustig in de richting van de haargroei (dat is meestal van boven naar beneden) weg. Houd de huid zo strak mogelijk om wondjes te voorkomen. Spoel als je klaar bent de rest van het scheerschuim weg, kijk of je niet ergens een plekje bent vergeten en herhaal het hele proces nog een keer voor een extra glad resultaat. Ingegroeide haartjes en bultjes zijn nooit helemaal te voorkomen, maar soms helpt het om na het scheren een babycrème tegen luieruitslag te gebruiken. Je kunt het beste eerst even oefenen met alleen je bikinilijn voordat je besluit om ook de haartjes rond je schaamlippen te gaan scheren. De huid daar is namelijk heel dun en teer en daar maak je dus gemakkelijker wondjes. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scheer jij je schaamhaar?

Gerelateerde artikelen