Jullie hebben echt een vet gaaf blad. Ik heb echt een heel groot probleem. Dat ding tussen mijn schaamlippen hangt eruit.

Ik schaam me er heel erg voor. Als we tijdens gym moeten douchen durf ik dat niet en gelukkig kom ik er altijd wel onderuit met een smoes. Ik heb het ooit aan een vriendin verteld en die moest er heel hard om lachen. Sindsdien schaam ik me er heel erg voor. Ik heb nog nooit seks gehad met iemand, dus daar kan het niet door komen. Heb ik een soort ziekte? Of is dit normaal voor mijn leeftijd? Ik was 11 toen ik het kreeg en nu ben ik 13. Het wordt steeds groter. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik schaam me echt heel erg. Ik weet ook niet hoe het heet. Weten jullie dat misschien? Ik zit heel erg met dit probleem, dus please help me!P

Dat ding waar jij het over hebt, zijn waarschijnlijk je binnenste schaamlippen. Voordat je begon aan je puberteit zaten die netjes opgevouwen achter je buitenste schaamlippen, maar naarmate je lichaam zich verder ontwikkelt, groeien die schaamlippen ook. Dat is niet vreemd en het is ook niet iets waarvoor je je moet schamen. Bij de meeste vrouwen zijn de binnenste schaamlippen zichtbaar. Je hebt dus geen enge ziekte of zo en je hoeft er ook niet mee naar de dokter.