wat is een soa seks ontmaagden ontmaagd neef zit aan mij ik heb schaamluis

Talk: ‘Ik heb schaamluis’

Ik heb schaamluis en wordt daar heel erg mee gepest…

Ik heb schaamluis en word daar heel erg mee gepest. Mijn vriendinnen zagen namelijk dat ik mijn schaamhaar niet scheer en toen vroegen ze of ik misschien schaamluis heb. Ik heb het eerlijk verteld. Toen kregen we ruzie en nu hebben ze het aan iedereen verteld. Hoe kom ik zo snel mogelijk van die schaamluis en de roddels af.

Anoniem

Weet je zeker dat je schaamluis hebt?

Schaamluizen zijn net als hoofdluis, insecten die zich in je schaamhaar nestelen. Je krijgt ze door seksueel contact of doordat je in contact bent geweest met een besmette handdoek, beddengoed of kleding. Omdat seks een van de belangrijkste manieren is om besmet te worden, wordt schaamluis gezien als een soa.

Het is moeilijk om te zien of je luizen hebt, maar je merkt het vaak wel aan de jeuk. In sommige gevallen kun je de eitjes aan de onderkant van de haren zien zitten. Als écht blijkt dat je schaamluis hebt, dan kun je daar op twee manieren vanaf komen. De eerste is door je schaamhaar helemaal weg te scheren en de tweede is om een lotion (dezelfde als voor hoofdluis) te kopen bij de drogist of apotheek. Lees voordat je het gaat gebruiken wel goed de gebruiksaanwijzing.

Als je weet van wie je ze hebt gekregen, dan moet diegene zich natuurlijk ook behandelen. Of je dan tegelijk met je schaamluis (die je misschien niet eens hebt) ook van de roddels af ben, dat is nog de vraag. Het is het beste om het onderwerp zo veel mogelijk te negeren. Met een beetje geluk ebt het dan vanzelf weg. Scheer in ieder geval je bikinilijn zodat er geen schaamhaar uit je onderbroek steekt als je gaat gymmen of zwemmen. Dan kan alleen iemand die jou helemaal naked heeft gezien nog iets zeggen over schaamhaar en luizen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij ooit gehoord van schaamluis?

Gerelateerde artikelen