gratis tampons maandverband Schotland

Schotland maakt maandverband en tampons gratis!

Goed nieuws voor alle girls uit Schotland. Het Schotse parlement komt met een wet die tampons en maandverband gratis maakt. Yay! Hiermee is Schotland het allereerste land ter wereld dat deze stap zet. We are super proud!

Gratis tampons en maandverband Schotland 

Gratis tampons en maandverbandjes zijn in Schotland nodig vanwege period poverty (ongesteldheidsarmoede), waarbij girls die menstrueren geen geld hebben voor voldoende hygiënemiddelen. Niet zo gek, want menstruatieproducten zijn superduur! De nieuwe Schotse wet zorgt ervoor dat tampons en maandverband op bepaalde openbare plekken als buurtcentra, jeugdclubs en apotheken gratis verkrijgbaar zijn. Yes! 

Maatregel 

De Schotse premier Nicola Sturgeon is blij met de maatregel: ‘Trots om te stemmen voor deze baanbrekende wetgeving, die Schotland het eerste land in de wereld maakt dat gratis menstruatieproducten verstrekt aan iedereen die dat nodig heeft’, schrijft zij op Twitter. ‘Niemand zou zich zorgen moeten maken over waar haar volgende tampon, maandverband of herbruikbaar product vandaan moet komen’, zei het Schotse Labour-parlementslid Monica Lennon, de indiener van het wetsvoorstel. ‘Schotland zal niet het laatste land zijn dat ongesteldheidsarmoede naar de geschiedenis verwijst, maar we kunnen het eerste zijn.’ 

Wij zijn proud op Schotland en hopen dat alle andere landen hier een voorbeeld aan nemen. Elke girl heeft recht op voldoende menstruatieproducten, want ongesteld zijn is al vervelend genoeg. Right, girls?!

Heb jij ook last van menstruatiepijn? Lees dan dit: 8 tips om menstruatiepijn te voorkomen, nog vóór je er last van krijgt!

Beeld: Getty Images Emilija Manevska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen