dropsoort verslaafd suiker haribo gestopt drop quiz snoep snoepkont jamin single box

Talk: ‘Ik ben snoepverslaafd’

Ik heb een soort van eetprobleem. Ik ben namelijk verzot op alles wat met snoep en vettigheid te maken heeft. Als ik ’s middags uit school kom, trek ik meteen een zak chips of een pak koekjes open.

Ik heb een soort van eetprobleem

Ik ben namelijk verzot op alles wat met snoep en vettigheid te maken heeft. Als ik ’s middags uit school kom, trek ik meteen een zak chips of een pak koekjes open.

Ik ben gelukkig niet te dik, maar mijn moeder zegt dat als ik zo doorga, ik moddervet word. Maar ik kan er niet mee stoppen! Wat moet ik doen?
Anoniempje

Eet vooral als je honger hebt!

Als je lichaam in de groei zit, heb je veel energie nodig om goed te kunnen functioneren en te blijven groeien. Dus eet vooral als je honger hebt! Maar chips, koek en snoep zijn dan niet de juiste voedingsmiddelen. Dat weet je zelf ook wel. Als je thuiskomt uit school, ben je moe en vraagt je lichaam om nieuwe energie. Suiker is een snelle energieleverancier die je als het ware een ‘opkikker’ geeft. Suiker werkt echter maar heel kort waardoor je lichaam snel vraagt om een nieuwe energiestoot. En zo blijf je dan doorsnoepen. Het is moeilijk om je trek in bedwang te houden, maar er zijn wel trucjes die je kunnen helpen. Drink om te beginnen heel veel water; minstens anderhalve liter per dag. Als je trek hebt, neem dan iets wat goed vult en toch gezond is. Volkorenproducten bijvoorbeeld, die geven je snel een vol gevoel. Of eet een banaan of een appel. En als je toch zin hebt om te snoepen, kies dan voor minder vette dingen, bijvoorbeeld popcorn (naturel) in plaats van chips of ontbijtkoek in plaats van een gevulde koek. En vraag aan je moeder of ze minder slechte dingen wil kopen zodat je ook niet zo snel in de verleiding komt om te gaan snoepen. Want als het er niet is, hoef je er ook niet vanaf te blijven. Het is even wennen, maar als je echt reuzetrek hebt, smaakt een stevige boterham met kaas ook heerlijk.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Unsplash

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is jouw favoriete snoepje?

Gerelateerde artikelen