sproetjes sproeten

Talk: ‘Hoe haal ik mijn sproeten weg?’

ik heb best wel veel sproeten op mijn neus en wangen en ik vind dat echt zo lelijk staan bij mij, ook omdat ze donkerbruin zijn. Ik heb gelezen dat door citroensap je sproeten minder worden of heel licht.

Ik heb best wel veel sproeten op mijn neus en wangen en ik vind dat echt zo lelijk staan bij mij, ook omdat ze donkerbruin zijn. Ik heb gelezen dat door citroensap je sproeten minder worden of heel licht.

Dus ik heb het wel eens geprobeerd, maar het werkt niet omdat ik ook niet weet hoelang het op mijn gezicht moet blijven zitten. Weten jullie dat misschien? En ook hoe vaak en hoeveel? Of weten jullie iets anders waar je sproeten lichter van worden?

Sproeten zijn pigmentvlekjes die donkerder worden als je ermee in de zon komt. De beste manier om ze licht te houden, is ervoor zorgen dat je sproetjes zo weinig mogelijk zonlicht zien. Het helpt als je een goede zonnebrand met een hoge beschermingsfactor gebruikt. Zo voorkom je dat de sproeten steeds donkerder worden. Want je kunt er wel iets op smeren om ze lichter te maken, zodra ze zon zien, worden je sproetjes vanzelf weer donkerder. Er bestaan speciale crèmes die pigmentvlekken laten vervagen, maar ook daarvoor geldt: zodra je in de zon komt, worden ze weer donkerder. Vraag ernaar bij de apotheek of drogist. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij sproetjes?

 • Alejandro
  Alejandro
  Reactie: Sproetjes zijn juist hartstikke mooi en sexy ?
  Beantwoorden
  • Alejandro
   Alejandro
   Reactie: En ook nog schattig??

Gerelateerde artikelen