ik heb best wel veel sproeten op mijn neus en wangen en ik vind dat echt zo lelijk staan bij mij, ook omdat ze donkerbruin zijn. Ik heb gelezen dat door citroensap je sproeten minder worden of heel licht.

Dus ik heb het wel eens geprobeerd, maar het werkt niet omdat ik ook niet weet hoelang het op mijn gezicht moet blijven zitten. Weten jullie dat misschien? En ook hoe vaak en hoeveel? Of weten jullie iets anders waar je sproeten lichter van worden?

Sproeten zijn pigmentvlekjes die donkerder worden als je ermee in de zon komt. De beste manier om ze licht te houden, is ervoor zorgen dat je sproeten zo weinig mogelijk zonlicht zien. Het helpt als je een goede zonnebrand met een hoge beschermingsfactor gebruikt. Zo voorkom je dat de sproeten steeds donkerder worden. Want je kunt er wel iets op smeren om ze lichter te maken, zodra ze zon zien, worden je sproeten vanzelf weer donkerder. Er bestaan speciale crèmes die pigmentvlekken laten vervagen, maar ook daarvoor geldt: zodra je in de zon komt, worden ze weer donkerder. Vraag ernaar bij de apotheek of drogist. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Groot voorhoofd