Ik scheer mโ€™n oksels altijd met een scheermesje en scheerschuim. Dat gaat gewoon goed, maar het enige probleem is dat er echt meteen weer stoppeltjes komen.

Vaak al gelijk als ik klaar ben met douchen. Ik krijg ze nooit zo superglad zoals je altijd op tv of in bladen ziet. Je ziet altijd direct die zwarte stoppels. Dus mijn vraag is: hoe komt het dat haren bij mij altijd meteen terugkomen? En wat is de beste manier om je oksels zo glad mogelijk te krijgen en te houden? Anoniem

Als je direct na het douchen weer stoppels ziet, dan heb je waarschijnlijk niet goed geschoren of ben je een stukje vergeten. Dat gebeurt al snel als je je armen niet goed genoeg omhoog houdt. Zorg ervoor dat je ze een beetje naar achteren buigt, op die manier trek je de okselhuid goed strak waardoor je een beter resultaat krijgt. Het kan ook zijn dat je mesje niet scherp genoeg is, of te groot, waardoor het niet in alle holtes kan komen. Het gladst onthaar je nog altijd met een mesje, maar dan komen de haartjes inderdaad sneller terug. Harsen is een methode waarbij de haartjes met wortel en al worden verwijderd, maar dat is vaak te pijnlijk voor de gevoelige en dunne huid van je oksels. Als zeker wilt zijn van gladde oksels, scheer ze dan regelmatig. Leg gewoon een scheermesje bij de douche en gebruik dat elke keer als je onder de douche staat. Op die manier houd je je oksels gemakkelijk glad.