bloed bij vagina wassen feit fabel vingeren seks vaginisme steken uit vagina schaamlippen geen clitoris vagina last van afscheiding schimmelinfectie

Talk: ‘Heb ik een schimmelinfectie?

‘Lieve GIRLZ, ik ben superbang dat ik een schimmelinfectie heb opgelopen. Alles ziet ernaar uit dat het zo is, maar ik weet het niet zeker. Help!’

Wat kan ik hieraan doen?

Ik denk dat ik een schimmelinfectie heb. Het brandt en jeukt echt enorm. Er komt ook brokkelige afscheiding uit mijn vagina. Wat kan ik hier aan doen en hoe is dit gekomen? Ik heb nog geen seks gehad en ik wil niet naar de dokter. Help me alsjeblieft!

Gebruik geen zeep!

Het zou inderdaad heel goed kunnen dat jij een Candida, ofwel een schimmelinfectie, hebt. In de vagina leven verschillende soorten bacteriën en schimmels die normaal gesproken een natuurlijk evenwicht hebben. Als dat evenwicht verstoord raakt, kunnen bepaalde schimmels gaan overheersen en dan heb je een Candida. Verschijnselen zijn inderdaad brokkelige afscheiding, jeuk en een branderig gevoel.

Over het algemeen verdwijnt een schimmelinfectie vanzelf. Het helpt als je zo veel mogelijk probeert om het natuurlijk evenwicht van het vaginale slijmvlies niet te verstoren. Gebruik geen zeep om je te wassen, want dat zorgt alleen maar voor meer irritaties. Het is beter om de vagina alleen met lauw water af te spoelen. Draag ook zoveel mogelijk katoenen ondergoed. Dat ademt beter dan synthetisch ondergoed en voorkomt overmatige schimmelgroei. Als je klachten echt niet minder worden, ga dan toch even naar de huisarts. Die kan je medicijnen geven waardoor je heel snel van je klachten af bent. Tuurlijk is het vervelend om met zoiets naar de dokter te gaan; maar voor hem of haar hoort het gewoon bij het dagelijks werk. Mocht je liever toch niet naar de huisarts gaan, ga dan samen met je moeder even langs de drogisterij om Canesten Gyno te halen. Dit is een middeltje wat ook helpt tegen een schimmelinfectie.

Check ook: Seks ABC: Jeukende vagina

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij hier wel eens last van gehad?

Gerelateerde artikelen